Informatie voor ouders

Overblijfvrijwilligers gezocht

De administratie van de TussenSchoolse Opvang (TSO) wordt gedaan met behulp van een veilig en betrouwbaar online administratiesysteem. Na eenmalige en kosteloze inschrijving kun je 24 uur per dag overblijf voor je kind reserveren en net zo makkelijk weer annuleren.

Regelmatig of incidenteel overblijven

Om de overblijfadministratie optimaal te laten functioneren is het van belang dat alle ouders/verzorgers zich eenmalig registreren in het systeem ten behoeve van een ouderaccount. Dat geldt ook voor degenen die hun kind incidenteel laten overblijven.

Eenmalig registreren

Registreren doe je door hier op REGISTREREN te klikken.

Daar vul je het BRINNUMMER en de REGISTRATIECODE in. Deze heb je in een brief ontvangen of kun je opvragen bij de schooladministratie of de coördinator van je school.

Let op: Kinderen mogen maar één keer in het systeem voorkomen, anders riskeer je dubbele facturering. Registreer nooit voor een tweede keer! Lukt iets niet, of heb je vragen, neem dan contact op met de helpdesk.

Inloggen

Bij de registratie maak je gelijk je INLOGNAAM en WACHTWOORD. Je kunt daarmee voortaan INLOGGEN. We raden je aan om meteen de overblijf voor de komende tijd te reserveren.

Reserveren van overblijf

Ouders en verzorgers die hun kind willen laten overblijven dienen de overblijf vooraf te reserveren in het online administratiesysteem van TSO CLUB. Dit kan tot de sluitingstijd op de overblijfdag zelf (11.00 uur), ook met je smartphone.

Tijdig afmelden

Indien je je kind wilt afmelden voor overblijf, kun je dit doen tot de sluitingstijd om 11.00 uur ’s morgens op de overblijfdag zelf. Afmelden doe je in het online administratiesysteem. Dat kan ook met je smartphone. Is je kind niet tijdig afgemeld, dan wordt het overblijfmoment gefactureerd, tenzij er bijzondere omstandigheden zijn.

Veiligheid en welzijn

Het is voor de veiligheid en het welzijn van je kind van belang dat de overblijfmedewerkers zicht hebben op informatie als allergieën, medicatie en telefoonnummers waaronder je bereikbaar bent in noodsituaties. Je dient deze gegevens zelf up-to-date houden in het online administratiesysteem.

Tarief

Het tarief voor het overblijven wordt per jaar door TSO CLUB vastgesteld. Voor het schooljaar 2021-2022 is dit € 2,25 per kind per overblijfbeurt. Verder zijn er geen kosten. Het maakt niet uit of je kind incidenteel of structureel overblijft, er is één tarief. Registreren bij de TSO CLUB verplicht niet tot het afnemen van overblijf.

Facturering en betaling

Je ontvangt maandelijks een gespecificeerde verzamelfactuur. De betalingen verlopen uitsluitend via automatische incasso, deze volgt enige dagen na ontvangst van de factuur.

Geen kinderopvangtoeslag

TSO valt niet onder de onder de kinderopvangwet, maar onder de onderwijswet. Daarom geldt geen kinderopvangtoeslag.

Lunchpakket

Een overblijvend kind brengt een lunchpakket mee naar school. Ouders/verzorgers dienen het kind erop te wijzen dit pakket te bewaren voor tussen de middag. Zo’n pakket kan brood, drinken en fruit bevatten. Snoep is niet wenselijk in het lunchpakket; een liga, evergreen, ontbijtkoek of mueslireep heeft de voorkeur.

Eten en spelen onder toezicht

De kinderen krijgen ruim de tijd om hun lunch te nuttigen. De overblijfmedewerkers letten op medicatie, dieet en andere punten van aandacht. Na het eten mogen kinderen buiten spelen als ze dat willen. Ze mogen het schoolterrein niet verlaten.

Bij koud of nat weer krijgen de kinderen ook gelegenheid om binnen te spelen. Er is speel-, knutsel- en tekenmateriaal aanwezig. Zowel binnen als buiten wordt toezicht gehouden. Na de TSO wordt het toezicht weer overgedragen aan de leerkrachten.

Overblijfregels

Tijdens het overblijven gelden dezelfde huisregels als onder schooltijd. De regels zijn er om met elkaar het overblijven leuk te houden voor ieder kind.

Bij het niet naleven van deze regels wordt het kind hierop aangesproken. Bij het herhaaldelijk niet naleven van de regels zal er contact worden gezocht met de leerkracht en de ouders/verzorgers van het kind.

Verder gelden voor zowel ouders als kinderen de nadere regels als vermeld in het overblijfreglement van TSO CLUB.

Veiligheidsprotocollen

De overblijfmedewerkers zijn op de hoogte van het calamiteiten-plan van de school. Incidenten worden gemeld bij de betreffende ouders/verzorgers en genoteerd in het logboek.

TSO CLUB hanteert protocollen in geval van niet afgemelde afwezigheid, bij ongevallen en ontruiming. Dit alles in overeenstemming met het calamiteiten-plan van de school.

Feedback

Ouders, inclusief hun kinderen, zijn onze klanten en hun feedback zien we dan ook graag tegemoet. Zo hopen we de opvang optimaal en prettig te houden. De tso-medewerkers hebben altijd een luisterend oor en nemen de ervaringen van ouders en kinderen mee naar het teamoverleg.

Vragen

Stel vragen over de overblijf aan tso-coördinator Jane Steffens. Haar contactgegevens vind je eveneens onder CONTACT in het MENU als je bent ingelogd.

Heb je vragen over een declaratie of de betaling daarvan, mail dan naar administratie@tsoclub.nl. Voor technische vragen over het systeem mail je naar support@tsoclub.nl of je belt naar 06 5430 4663.