Informatie voor ouders

Overblijfvrijwilligers gezocht

De administratie van de TussenSchoolse Opvang (TSO) wordt gedaan met behulp van een veilig en betrouwbaar online administratiesysteem. Na eenmalige en kosteloze inschrijving kun je 24 uur per dag overblijf voor je kind reserveren en net zo makkelijk weer annuleren.

Regelmatig of incidenteel overblijven

Om de overblijf optimaal te kunnen laten functioneren is het van belang dat alle ouders/verzorgers zich eenmalig inschrijven in het systeem, ook degenen die hun kind incidenteel laten overblijven.

Eenmalig registreren (inschrijven)

Registreren doe je door op REGISTREREN te klikken.

Daar vul je het BRINNUMMER en de REGISTRATIECODE in. Deze heb je in een brief ontvangen of kun je opvragen bij de coördinator van je school.

Let op: Kinderen mogen maar één keer in het systeem voorkomen, anders riskeer je dubbele kosten. Registreer nooit voor een tweede keer! Neem bij twijfel contact op met de coördinator van je school.

Inloggen

Bij de registratie maak je gelijk je INLOGNAAM en WACHTWOORD. Je kunt daarmee voortaan INLOGGEN. We raden je aan om meteen de overblijf voor de komende tijd te reserveren.

Reserveren van overblijf

Ouders en verzorgers die hun kind willen laten overblijven dienen de overblijf vooraf te reserveren in het online administratiesysteem van TSO CLUB . Dit kan tot de sluitingstijd op de overblijfdag zelf (11.00 uur), ook met je smartphone.

Tijdig afmelden

Indien je je kind wilt afmelden voor overblijf, kun je dit doen tot de sluitingstijd om 11.00 uur ’s morgens op de overblijfdag zelf. Afmelden doe je in het online administratiesysteem. Dat kan ook met je smartphone. Is je kind niet tijdig afgemeld, dan wordt het overblijfmoment gefactureerd, tenzij er bijzondere omstandigheden zijn.

Veiligheid en welzijn

Het is voor de veiligheid en het welzijn van je kind van belang dat de overblijfmedewerkers zicht hebben op informatie als allergieën, medicatie en telefoonnummers waaronder je bereikbaar bent in noodsituaties. Je dient deze gegevens zelf up-to-date houden in het online administratiesysteem.

Tarief

Het tarief voor het overblijven wordt per jaar door TSO CLUB vastgesteld. Voor het schooljaar 2019-2020 is dit € 2,25 per kind per overblijfbeurt. Verder zijn er geen kosten. Het maakt niet uit of je kind incidenteel of structureel overblijft.

Ouders betalen de afgenomen opvang achteraf. Er is één tarief en er bestaat geen strippenkaart of abonnement. Registreren bij de TSO CLUB verplicht niet tot het afnemen van tussenschoolse opvang.

Facturering en betaling

Kinderen hoeven niet met contant geld naar school. De betalingen verlopen uitsluitend via automatische incasso. Je ontvangt maandelijks één verzamelfactuur, gespecificeerd op kind en datum. Je ontvangt de factuur per email ruim voor de incasso.

Geen kinderopvangtoeslag

De BSO valt onder de kinderopvangwet en de TSO onder de onderwijswet. Daarom geldt voor de TSO helaas geen kinderopvangtoeslag.

Lunchpakket

Een overblijvend kind brengt een lunchpakket mee naar school. Ouders/verzorgers dienen het kind erop te wijzen dit pakket te bewaren voor tussen de middag. Zo’n pakket kan brood, drinken en fruit bevatten. Snoep hoort niet in het lunchpakket. Een liga, evergreen, ontbijtkoek of mueslireep is wel toegestaan.

Eten en spelen onder toezicht

De kinderen krijgen ruim de tijd om hun lunch te nuttigen. De overblijfmedewerkers letten op medicatie, dieet en andere punten van aandacht. Na het eten mogen kinderen buiten spelen als ze dat willen. Ze mogen het schoolterrein niet verlaten.

Bij koud of nat weer krijgen de kinderen ook gelegenheid om binnen te spelen. Er is speel-, knutsel- en tekenmateriaal aanwezig. Zowel binnen als buiten wordt toezicht gehouden. Na de TSO wordt het toezicht weer overgedragen aan de leerkrachten.

Overblijfregels voor de kinderen

Tijdens het overblijven gelden dezelfde huisregels als onder schooltijd. De regels dienen ertoe om met elkaar het overblijven leuk te houden voor elk kind.

Bij het niet naleven van deze regels wordt het kind hierop aangesproken. Bij het herhaaldelijk niet naleven van de regels zal er contact worden gezocht met de leerkracht en de ouders/verzorgers van het kind.

Veiligheidsprotocollen

De overblijfmedewerkers zijn op de hoogte van het calamiteiten-plan van de school. Incidenten worden gemeld bij de betreffende ouders/verzorgers en genoteerd in het logboek.

TSO CLUB hanteert protocollen bij vermissing van een kind, bij ongevallen en ontruiming, in overeenstemming met het calamiteitenplan van de school.

Inspraak

Ouders, inclusief hun kinderen, zijn eigenlijk onze klanten en hun feedback zien we dan ook graag tegemoet. Zo hopen we de opvang optimaal te houden. De tso-medewerkers hebben altijd een luisterend oor en nemen de ervaringen van ouders en kinderen mee naar het teamoverleg. Eens per jaar sturen we een evaluatie-formulier naar de ouders per email.

Overblijfreglement

Verder gelden voor ouders en kinderen de nadere regels en afspraken vermeld in het overblijfreglement.

Vragen

Stel vragen over de overblijf aan de coördinator. De contactgegevens vind je onder CONTACT in het MENU als je bent ingelogd.

Heb je vragen over een declaratie of de betaling daarvan, mail dan naar administratie@tsoclub.nl of bel naar 06 5430 4663.

Voor technische vragen over het systeem ga je naar SUPPORT (TSO-ASSISTENT). In principe krijg je zeer snel antwoord.